Sıkça Sorulan Sorular

Böcek İlaçlama İçin Sıkça Sorulan Sorular

Kendi imkanlarımla ilaçlama yapabilir miyim? Profesyonel destek almam şart mı?

Haşereler pek çok kişinin korkulu rüyası olmaktadır. Piyasada da pek çok böcek ve haşere ilacı bulunurken pek çok kişi profesyonel destek almak yerine öncelikle kendi imkanları ile ilaçlama yapmaktadır. Öncelikle piyasada merdiven altı olarak ve çok uygun fiyatlara satılan ilaçlar Bakanlık onaylı değildir. Bu ilaçlar haşereler üzerinde öldürücü etkiye sahip olmadığı gibi sürekli olarak verilmesi haşerelerin bağışıklık kazanmasına sebep olacaktır. Böylece haşereler ile mücadele daha da çıkmaza sebep olacaktır. Bu sebeple profesyonel bir destek almanız son derece yararlı olacaktır.

İlaçlama öncesinde ne gibi hazırlıklar yapılmalıdır?

İlaçlama öncesinde sadece mutfak gibi alanlarda üzeri açık gıdalar varsa ya da yemek kapları varsa bunlar kaldırılmalıdır. İlaçlar buzdolabı, tabak dolabı gibi alanlara etki etmediğinden dolayı herhangi bir risk taşımamaktadır. Ancak kokulu ilaçlama yapılacak ise ortamda evcil hayvan ve insan bulunmamalıdır. İlaçlama yapılacak olan alanda camlar kapalı olacak bir vaziyette ilaçlama sağlanır, belirli bir süre beklenir. Daha sonra havalandırma işlemi yapılır ve mekana giriş sağlanabilir.

İlaçlama yapılırken ortamda bulunmalı mıyım?

Haşere ilaçlama 3 farklı alternatif ile yapılmaktadır. Kokulu, kokusuz ve jel ilaçlamada prosedür farklı işlemektedir. Kokulu ilaçlama yapılacak ise ortamın kısa süreliğine terk edilmesi gerekmektedir. Fakat jel ilaçlama ve kokusuz ilaçlama yöntemlerinde ortamı terk etmenize de gerek kalmayacaktır. Kokulu ilaçlama yapılan alana giriş yapılabilmesi için ise ortamın havalandırılması şarttır.

Kış ayında ilaçlama yapılabilir mi?

Böcek ve haşerelerin üreme yapıları farklılık göstermektedir. Bu canlıların üreyebilmeleri için nem, ısı ve besin gibi gerekli olan tüm şartların sağlanması gerekmektedir. Ancak günümüzde soba kullanan ev sayısı oldukça azdır. Kalorifer sebebi ile tüm ortamlar sıcak olduğundan ve böceklerin yerlerde besin bulma ihtimali olduğundan dolayı üreme için uygun bir ortam sağlanıyor demektir. Özellikle yapılan araştırmalar hamamböceklerinin yılda 12 kez yumurta bıraktıklarını göstermektedir. Yaz aylarında gerekli şartları taşıyan böcek ve haşereler ne yazık ki kış aylarında da her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmekte ve çoğalabilmektedir. Bunun için böceklerin sayıca çoğalması henüz ilk görüldüğü dakika engellenmelidir.

Evimde böcek ve haşere yok. İlaçlama yaptırmam gerekiyor mu?

Evlerimiz ve özellikle mutfakların böceklerin yaşamı için gerekli olan tüm maddeleri barındırmaktadır. Sıcak bir ortam ve besin maddeleri ile birlikte böcekler ortaya çıkmasa da aslında bir yerlerde beslenmeye devam ediyordur. Arka planda yüzlerce böceğin olduğunu bilmek bile size korku verebilir. Ayrıca evinizde az sayıda böcek olsa dahi bu böceklerin kısa süre içinde çoğalacağını unutmayın. Sayıca çoğalan böceklerde mücadele de zor olmakta ve tek seferlik ilaçlama kesin sonuç olmamaktadır. Süreci zorlaştırmamak ve haşerelerden tamamen kurtulmak için ilaçlama yaptırabilirsiniz.

İlaçlama sonrası neler yapılmalıdır?

İlaçlama yapıldıktan sonra şayet ilaçlamada kokulu ilaçlar kullanıldıysa bir süre ortamın havalandırılmasına ihtiyaç duyulacaktır. Kokulu ilaçların zarar vermemesi için havalandırma süresi boyunca ortama insan ve evcil hayvan sokulmamalıdır.

İlaçlama yapıldıktan sonra temizlik yapmak gerekir mi?

İlaçlama sonrasında pek çok kişi temizlik yapılacağını zannediyor. Ancak bu algı ne yazık ki doğru değil. İlaçların haşereler üzerinde etkisini azaltmak için bu ilaçların zeminden temizlenmemesi gerekiyor. Çünkü silinmediği sürece ilaçların etkisinin devam ettiği bilinmektedir. Komple silmek yerine kirlenen bölgelerde çok sulu olmayacak şekilde lokal bir temizlik yapılabilir.

Böcek ilaçları evcil hayvanıma zarar verir mi?

Evcil hayvanların ilaçlama esnasında bölgeden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağı gibi soruların cevabı merak edilmektedir. Bu durum yapılacak olan ilaçlama yöntemine göre farklılık göstermektedir. Şayet kokulu ilaçlama yapılacaksa kapalı olan alanlardan evcil hayvanların 1 saat kadar süre çıkarılması gerekiyor. Jel ilaçlamada hayvanlar zarar görmemekle birlikte sıvı olan ilaçlamada ilaç kuruyuncaya kadar yine evcil hayvanların temas etmemesi gerekiyor. Fare ilaçlamada ise zehirli olan yemlerin iç kısımlarında bulunan ve bitrex adı verilen madde sebebi ile kedi ve köpek gibi evcil hayvanlar bu maddeleri tüketmemektedir. Yani herhangi bir zararı da bulunmamaktadır.

Böcek ilaçlamada kullanılan ilaçlar insan sağlığına zarar veriyor mu?

Bu sorunun cevabı hizmet aldığınız firmaya göre farklılık gösteriyor. Firmamız tarafından ilaçlamada kullanılan maddeler biosidal grupta olup Sağlık Bakanlığı onaylıdır. İlaçların farklı alanlara taşınması ve buharlaşması mümkün değildir. Uygulama alanında kalmaktadır. Bu sebeple insan sağlığına da herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Sprey olan ilaçların da mikro kapsül teknoloji bulunmaktadır. Yani bu demek oluyor ki haşere ve böceklerin öldürülmesi için gerekli olan etken maddeler oldukça küçük kapsüller içinde bulunmaktadır. İnsan vücudunda bu maddelerin çalışması mümkün değildir. İnsan sağlığını tehlikeye atmayan ve güven içinde kullanılacak olan bu ilaçların seçimi noktasında titiz davranıyoruz.

Sitede yer alan tüm daireler ilaçlama yaptırdı. Ben de yaptırmalı mıyım?

Ortak alanlarda ilaçlama yapılması böcek ve haşerelerin farklı ortamlara dağılmasını önlerken evde de önlem almak adına büyük önem taşımaktadır. Böceklerin yayılması böylece engellenmekle birlikte ortak alanda yapılacak olan ilaçlamanın tek tek evler üzerinde bir etkisi bulunmamaktadır. Aynı zamanda ilaçlama yapılan alandan böcekler kaçarak ilaçsız ortamlara da kaçabilir. Böyle bir durumda eviniz adeta böcek yuvası haline gelecektir. Kısa süre içinde bu böcekler ilacın etkisi ile ölse de böcek ölülerini temizlemek durumunda kalırsınız. Bu sebeple ortak alanların yanı sıra daire sahiplerinin de tek tek ilaçlama yapması gerekir.

Sitelerde ortak kullanım alanlarında ilaçlama yaptırmak zorunlu mu?

Haşere ve böcekler hızlı bir şekilde yayılım göstermektedir. Ayrıca ısı ve besin gibi ögeler bir araya geldiğinde daha hızlı çoğalırlar. Bu sebeple ortak kullanım alanlarının böceklerin yayılmasını engellemek için ilaçlanması gerekmektedir. Kemirgen ve farelerin daha bina girişinden itibaren ortamdan uzaklaştırılması, daire içlerine yayılmasının da önüne geçecektir. Ayrıca kanalizasyon ilaçlaması da yapıldığında fare ve haşerelerin çoğalarak yayılması da yine önlenmiş olacaktır.

İlaçlama hizmetiniz için garanti sunuyor musunuz?

Firmamız böcek ilaçlama konusunda profesyonel ve üst düzey hizmet vermektedir. İlaçlama ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar için garantimiz bulunmaktadır. Ancak sonuç alamıyorsanız sorusunun kaynağını bularak sizlere ücretsiz olarak tekrar ilaçlama hizmeti vermekteyiz.

İlaçlama yapıldı. Hala böcek görüyorum?

Aslında pek çok kişi tarafından merak edilen sorulardan bir tanesi ilaçlama yapılmasına rağmen böceklerin görülmesidir. İlaçlar böcekler tarafından deri ve ağız yolu ile alınırlar. Etkilerini göstermeleri ise birkaç günü bulabilir. İlaçların ani bir etki göstermesi ve kısa süre içerisinde sonuç vermesi için böceklerin bu ilaçlarını yuvalarına götürmesinden kaynaklanmaktadır. Ancak bu konuda sabırlı davranmalısınız. Birkaç gün içinde böcekler hala ölmüyor ise hizmetimiz garantili olduğundan, ilaçlama yapmak için tekrar kapınızı çalacağız.

Hangi tür ilaçlamayı tavsiye ediyorsunuz?

Kokulu, kokusuz ve jel ilaçlama yöntemlerinin mevsim koşulları, böcek türleri ve popülasyona göre farklı etkiler yarattığı bilinmektedir. İlaçlama yapılan alan bu noktada belirleyici olmaktadır. Ekiplerimiz tarafından yerinde inceleme yapılarak hangi ilacın ve ilaçlama tekniğinin kullanılacağona dair karar verilecektir.

Böcek ilaçlaması sonrasında evimde koku kalır mı?

Pek çok kişi koku endişesi olduğu için böcek ve haşere ilaçlama yöntemini tercih etmiyor. Kullandığımız ilaçlar ise kokulu ve az kokulu sınıflarında yer alıyor. Açık alanlarda böyle bir koku problemi görülmüyor. Fakat kokulu ilaçlama yapılıyor ise az da olsa ortamda koku kalıyor. Ortama girdiğinizde ilk olarak ilaçlama yapıldığına dair bir koku hissedebilirsiniz. Fakat pencereyi açarak ortam havalandırıldığında böyle bir koku problemi uzun vadeli olmayacaktır.

İlaçlama sonrasında ekibinizden bir belge ya da rapor alacak mıyım?

Bu tür bir rapor almayı asla ihmal etmeyin. İlaçlama bittikten sonra ilaçlama yapan sorumlular tarafından ortamda ne tür ilaçların kullanıldığı, bu ilaçların dozları ve kullanılan ekipmanlar gibi bilgileri içeren bir raporun ev sahibine bırakılması gerekiyor. Ayrıca rapor üzerinde servis sorumlusunun ve sizlerin de imzası yer almalıdır. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından bu husus yönetmelikte belirlenmiş olup hazırlanan raporun iki nüsha olması, bir nüshasının ise ilaçlama yaptıranda kalması gerekiyor. Servis raporunuzu almayı unutmayın.

Haşereler için önerdiğiniz ilaç var mı?

Bit, pire, tahta kurusu, kalorifer böceği, hamam böceği, karınca, akarlar, fare, sıçan vb. böcek ve haşerelerin türleri farklı olduğundan dolayı hepsi üzerinde aynı ilacın etkisini göstermesi mümkün değildir. Firmamız böcek türlerine ve böcek miktarına uygun olacak dozda ilaç uygulaması yapmaktadır. Jel ve kokusuz uygulamalar sıklıkla kullanılmakla birlikte bu ilaçların kokulu uygulama tekniği ile uygulandığı da görülmektedir.

Böcek ilaçlama fiyatları ne kadardır?

Böcek ilaçlama fiyatları firmalara, kullanılan ilaçlar, ilaçlama yöntemi ve ilaç dozuna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Ancak bu noktada önemli olan fiyatlar değil müşteri memnuniyeti olmalıdır. Yüksek meblağ talep eden firmaların %100 kalıcı çözüm sunacağının garantisi yoktur. Bu sebeple profesyonel, tecrübe ve referansları olan firmalardan hizmet alınmalıdır.

İstanbul’un her noktasına hizmetiniz var mı?

Usta ilaçlama firması olarak uzun yıllardan beri süregelen tecrübemiz ile birlikte İstanbul Anadolu ve Avrupa yakalarında her noktaya ilaçlama hizmeti sunuyoruz. Sizlerin haşere ve böceklerden kolayca kurtulmanıza yardımcı olurken verdiğimiz hizmet için garanti taahhüt ediyoruz.

Konut dışında yapılan uygulamalarda bitkiler zarar görür mü?

Kullanılan ilaçların insan, bitki, evcil hayvan ve çevre sağlığına herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Bahçe gibi ortamlara ilaçlama yapıldığında çiçekler, bitki ve çalılar bu ilaçlardan olumsuz etkilenmez. Bakanlık onayı olmayan firmalardan ve merdiven altı ilaç üretimi yapan firmalardan hizmet alındığında ne yazık ki bu tarz sorunlar ile karşılaşılması muhtemeldir. Ekili dikili alan, tarla, bahçe ilaçlamada bakanlık onaylı ilaçların herhangi bir yan etkisi bulunmuyor.
Güvenilir ve profesyonel bir firma olan firmamızdan hizmet almak için hemen iletişime geçebilir ve fiyat teklifi alabilirsiniz.

WhatsApp
💬 WhatsApp
Merhaba 👋 Size yardımcı olabilir miyiz?

Sorununuzu çözmek için şimdi mesaj gönderin.

Tel: 0542 308 76 76
Hemen Ara...